Шановний Ігоре Івановичу!

.

Прийміть щиросердечні вітання з нагоди подвійного ювілею — це 60-річчя від дня Вашого народження та 40-річчя від дня Вашої науково-виробничої діяльності в Інституті рибного господарства!

Ваша багаторічна трудова, наукова, громадська, християнська та педагогічна діяльність увінчана численними нагородами та почесними званнями, прикрашена повагою та вдячністю колег, аспірантів, студентів та друзів. Ваші вміння високопрофесійного компетентного керівника, талановитого науковця і мудрого порадника внесли вагомий вклад у розвиток рибної галузі в Україні, і як наслідок забезпечили глибоку повагу та беззаперечний авторитет серед колег та однодумців. Ви користуєтеся визнанням всього наукового співтовариства не лише в Україні, а й далеко за її межами. Багатогранність Вашої особистості вражає — люблячий чоловік, син, батько, дідусь; вимогливий, але справедливий керівник; цікава людина, що неодмінно притягує до себе і заряджає енергією; меценат, духовний батько, який своїми вчинками вчить любити землю, на якій ти народився.

Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, благополуччя, невичерпної енергії, натхнення, оптимізму, нових професійних перемог та плідних здобутків. Нехай засноване Вами розквітне у руках Ваших колег та рідних. Бажаємо Вам якомога довше залишатись сміливим і несподіваним керівником, який випереджає час, успішним науковцем, спроможним радіти досягненням інших, прекрасним адміністратором, різносторонньою особистістю, в чиєму серці знаходиться місце і для родини, і для роботи, і для друзів. Нехай доля шле Вам добро і щастя, а ще воліємо, щоб поряд із Вами завжди була працьовита, віддана і випробувана в штормах славна команда, яка завжди підтримуватиме вогонь Ваших незгасимих ідей і помислів.

Нехай завжди зігріває Вас тепло людської подяки за добрі справи зроблені в ім’я українського народу:

На довгий вік, на многії літа,
На шану від людей, тепло родинне,
Стелися доле, крізь усе життя,
Лише добром для доброї людини.
Бажаємо, щоб кожне починання
Було успішно втілене в життя,
Нехай людська повага і визнання
Крокують поруч з вами в майбуття.
Любові Вам і злагоди в родині,
Не знати горя, смутку і біди,
Хай прибуває щедро вам щоднини
Із сонця й вітру, із роси й води!

З повагою і вдячністю за співпрацю колектив Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України.