Співробітники лабораторії можуть визначити видову приналежність та походження червоної ікри

.

В лабораторії біотехнологій у рибництві Інституту рибного господарства проводять специфічну та високочутливу ДНК ідентифікацію лососевих використовуючи технологію Single Fish Egg DNA Extraction.

eggsСпівробітники лабораторії можуть визначити видову приналежність та походження червоної ікри, а також її заміщення на комерційному ринку.

Для цього використовується полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР), що дозволяє ідентифікувати представників 8 видів з родів Oncorhynchus і Salmo: кету (O. keta), чавичу (O. tshawytscha), горбушу (O. gorbuscha), райдужну форель (О. mykiss), нерку (О. nerka), кижуча (O. kisutch), струмкову форель (S. trutta) та атлантичного лосося (S. salar). Ці види подібні за зовнішнім виглядом, але різко відрізняються по ціні, що робить їх предметом ринкової заміни.

Загалом, це дослідження представляє собою швидкий, специфічний і чутливий метод ідентифікації видів лососевих, який може застосовуватися навіть до продукції із змішаних видів.

 

 

filletYuriy Rud

PhD, Senior Research Associate,
Head of Laboratory of biotechnology in aquaculture
Institute of Fisheries of the National Academy of Agrarian Sciences of Ukraine
135 Obukhivska str, Kyiv 03164
tel./ fax. +38 (044) 423-74-61