Закордонне відрядження до Чжэнцзянської Академії Сільськгосподарських наук Китаю

.

Закордонне відрядження до Чжэнцзянської Академії Сільськгосподарських наук Китаю (провінція Чжэн Цзян, місто Ханчжоу) з 21 по 27 лютого 2017 року 
директора інституту Грициняка Ігора Івановича
та завідувачки лабораторії міжнародного науково-технічного співробітництва та інтелектуальної власності Колесник Наталії Леонідівни 

Відрядження відбулося по запрошенню від Чжэнцзянської Академії Сільськгосподарських наук Китаю, що розташована в місті Ханчжоу провінції Чжэн Цзян (рис. 1). 

2Рис. 1. Чжэнцзянська Академія Сільськгосподарських наук Китаю

1Рис. 2. Зустріч з представниками академії.

В зазначений період відбулися зустрічі та перемовини про співробітництво з представниками вищезазначеної академії (рис. 2) та Департаменту по залученню іноземних спеціалістів (рис. 3). В ході зустрічей учасники обговорили основні напрямки своєї діяльності. Так, Ігор Іванович ознайомив учасників обговорення з презентацією Інституту рибного господарства НААН та з проблематикою його наукових досліджень.

4Рис. 3. Департамент по залученню іноземних спеціалістів

3Рис. 4. Перлинна ферма


Наприкінці зустрічі сторони домовилися про продовження ефективної та плідної співпраці, спрямованої на обмін досвідом та пропозиціями щодо практики застосування новітній технологій в аквакультурі.

Результатом цих зустрічей було укладення початкового договору, згідно якого буде створено декілька напрямків співробітництва у галузі рибництва та аквакультури. На разі ведеться остаточне узгодження цього договору.

В рамках зустрічей було здійснено декілька відвідин на фермерські господарства районних центрів: Шаосін, Сіяошань, Джудзи та Киагао, в яких вирощують в’юнів, черепах, креветок та перлини (рис. 4-7).

7Рис. 5. В’юнна ферма

6Рис. 6. Ферма по вирощуванню креветок

5Рис. 7. Черепахова ферма